اسباب کشی یکی از پروژه های خانوادگی بزرگی است که بدون برنامه ریزی نمی تواند آن طور که مطابق میل و سلیقه خود شما هست، به پیش برود. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که هر ساله مجبور به اثاث کشی و جابجایی محل سکونت یا دفتر کار خود هستید، به خوبی آگاهی دارید که برنامه ریزی برای اسباب کشی چارچوب منظمی دارد تا بتواند از صفر تا صد به صورت کاملاً مطلوب به پیش برود.
این که اسباب کشی نیاز به چه برنامه ریزی قبلی و چک لیستی دارد، موضوعی است که شرکت خدمات باربری سربع بار قصد دارد در ادامه مطلب به بیان آن بپردازد.
اهمیت برنامه ریزی برای اسباب کشی
یکی از مهم ترین عوامل موفقیت اسباب کشی، برنامه ریزی برای اسباب کشی است. نقل مکان از یک محل به محل جدید در صورتی می تواند هیجان انگیز و لذت بخش باشد که همه چیز مطابق برنامه و سازماندهی پیش برود. شما قبل از اسباب کشی باید تصمیمات عاقلانه و منطقی بگیرید و از بهترین ابزارها استفاده کنید، باید وسایل خود را متناسب با اهمیت و حساسیتی که دارند، بسته بندی کنید، از بهترین شرکت خدمات باربری دعوت کنید که در امر باربری در کنار شما باشد و بسیاری موارد دیگر.
اسباب کشی یک فرایند استرس آفرین است؛ چون گذشته از بسته بندی وسایل و پیدا کردن بهترین باربری برای اسباب کشی باید مراقب آسیب ندیدن وسایل خود نیز باشید.
نکات کلیدی قبل از اسباب کشی
قبل از اینکه به سراغ نکات برویم باید کمی حواسمان به مسافتی که داریم اسباب کشی می کنیم هم باشید. مثلا باربری شمال تهران از این لحاظ سخت است که شمال تهران معمولا شلوغ است. در نتیجه باربری شمال تهران را باید بدانیم که در چه زمانی باید انجام بدهیم. زمانی که عزم اسباب کشی دارید به این نکات توجه داشته باشید:
- یک چک لیست کامل از فعالیت هایی که باید انجام دهید را تنظیم کنید.
- از وسایل ارزشمند خود مثل طلا، جواهرات، فرش های دستی، تابلوفرش ها، عتیقه ها و … عکس های واضح بگیرید.
- بسته بندی وسایل را با محور قرار دادن امنیت و نظم آغاز کنید.
- وسایل آسیب دیده و فرسوده را کنار بگذارید.
- وسایلی که قصد انتقال به محل جدید دارید را بر اساس نوع اولویت کاربری مقصد مورد نظر یا هر روش دیگر بسته بندی کنید.
سلسله مراحل برنامه ریزی برای اسباب کشی
اسباب کشی را با برنامه ریزی دقیق آغاز کنید و تمام جزئیات آن را در نظر بگیرید. در اینجا می خواهیم شما را در جریان سلسله مراحلی قرار دهیم که با کمک آنها بتوانید یک اسباب کشی خاطره انگیز و بدون دغدغه را پشت سر بگذارید:
چک لیستی از فعالیت هایی که باید انجام دهید تهیه کنید
در یک دفترچه تمام کارهایی که باید انجام شوند را یادداشت کنید. این کار به شما کمک می کند که فعالیت های مورد نظر را در کمال آرامش ساماندهی کنید. در این دفترچه قید کنید که در هر روز پیش از انجام اسباب کشی چه کارهایی باید انجام دهید. از این گذشته، فهرست و شماره تلفن افرادی که در حین اسباب کشی به آنها نیاز خواهید داشت (مثل کارگر خدمات برای تمیزکاری خانه، شرکت باربری، دوستان و آشنایانی که قرار است به شما در اسباب کشی کمک کنند، کترینگی که در روز اسباب کشی باید از آن غذا تهیه کنید و …) را از پیش مشخص کنید.
بودجه بندی اسباب کشی را فراموش نکنید
در این مرحله باید هزینه مورد نیاز برای هر یک از فعالیت هایی که در بالا نام برده شد را کنار بگذارید. در این بودجه بندی مسافت یکی از مهمترین موارد است مثلا باربری میرداماد اگر بخواهید انجام بدهید باید بودجه بیشتری را برای باربری میرداماد در نظر داشته باشید. برنامه ریزی برای اسباب کشی تا حد امکان از پرداخت هزینه های اضافی پیشگیری کنید. یکی از مهم ترین کارهایی که می توانید انجام دهید، مدیریت زمان و بسته بندی اصولی به منظور کاستن از مدت زمان اسباب کشی است؛ چون شرکت های خدمات باربری بر اساس زمان با شما کار می کنند.
تا حد امکان از کارتن های رایگان موجود استفاده کنید
برای تهیه کارتن، از کارتن هایی که دوستان و اقوام شما برای اثاث کشی های خود استفاده کرده اند، امانت بگیرید و تا حد امکان از هزینه کردن برای خرید کارتن از بازار خودداری کنید. برخی از سوپرمارکت ها نیز دارای کارتن هایی هستند که اگر بهینه سازی و مقاوم سازی شوند، می توانند تبدیل به بسته بندی های قابل اعتمادی شوند. اگر قرار باشد برای کارتن زیاد خرج کنید، در نهایت می بینید که در محاسبه قیمت اسباب کشی هزینه ها کمی بالاتر می رود.
بسته بندی لوازم الکترونیکی را جدی تر بگیرید
ای کاش کارتن های لوازم خانگی را دور نیندازید و در زمان اثاث کشی هر یک از آنها را در کارتن مربوط به خود قرار دهید. لوازم صوتی و تصویری از جمله تلویزیون را در کارتن مخصوص خود آن قرار دهید و دور آن را با چسب محکم کنید. اگر جعبه اورجینال وسایل برقی در دسترس نیست، آنها را در لابلای پتو یا پلاستیک های حباب دار بپیچید.
به شرکت های باربری حرفه ای و صلاحیت دار مراجعه کنید
توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین مراحل در برنامه ریزی برای اسباب کشی استفاده از شرکت های باربری صلاحیت دار است. برای این منظور به تبلیغات میدانی توجه نکنید؛ بلکه در سایت های اینترنتی به دنبال نظرات کاربران باشید و یا از دوستان و آشنایان خود بخواهید که اگر تجربه خوبی در زمینه اسباب کشی داشته اند، با شما در میان بگذارند.
کار بسته بندی را آغاز کنید
طولانی ترین فرایند در اسباب کشی، بسته بندی وسایل است. بهتر است از چند هفته قبل از آغاز اسباب کشی، وسایل شستنی را شستشو دهید تا در منزل جدید کارتان را با شستشو و اتوکشی آغاز نکنید. برای هر وسیله ای، از بسته بندی مناسب برای همان وسیله استفاده کنید و وسایل مشابه و هم سان را در بسته بندی های مشترک قرار دهید. از تمامی قابلیت ها مثل کشوهای خالی، باکس های پارچه ای و چمدان ها نیز برای بسته بندی استفاده کنید. بهتر است بسته بندی را با اقلامی آغاز کنید که کمتر به آنها نیاز دارید.
روی جعبه ها یادداشت گذاری کنید
درب هر جعبه ای را که می بندید، با استفاده از ماژیک یا لیبل، نام و میزان حساسیت اقلام داخل آن کارتن را بنویسید. بدین ترتیب، گذشته از آن که کارگر باربری متوجه حساسیت و احتیاط برای حمل کارتن می شود، خود شما نیز در پیدا کردن و ساماندهی سریع تر اقلام داخل آن کارتن موفق خواهید بود.
برچسب ها را در دو طرف و در قسمت بالای کارتن درج کنید تا در هر حال قابل مشاهده باشند.
یک شگرد بسیار عالی برای بازیابی سریع و ردیابی و جلوگیری از گم شدن کارتن ها شماره گذاری آنها است. بدین ترتیب می توانید خیلی سریع و بدون دردسر بسته بندی ها را پیدا کنید.
از شر اقلام اضافی خلاص شوید
چه یک سال و چه چندین سال در خانه قدیمی خود بوده باشید، وسایل و اقلام زیادی را روی هم انبار کرده اید که دیگر به آنها نیازی ندارید. این وسایل یا می توانند فروخته و تبدیل به پول شوند، یا دور ریخته شوند و یا اگر قابلیت استفاده داشته باشند، به افراد بی بضاعتی که به آنها نیاز دارند بخشیده شوند. در هر حال به یک ساماندهی نسبی در وسایل منزل جدید خود خواهید رسید.
وسایل ضروری را با برنامه ریزی برای اسباب کشی بسته بندی کنید
وسایلی که باید در دسترس باشند و زندگی بدون آنها مشکل خواهد بود را در دسترس قرار دهید و روی کارتن آنها مشخص کنید. این وسایل در روز اول استقرار در محل جدید مورد نیاز شما خواهند بود. به عنوان مثال، قاشق و بشقاب های روزمره، لباس و کفش فصل، وسایل استحمام و … از جمله وسایلی هستند که باید بی درنگ در محل جدید مورد استفاده قرار بگیرند.
حواستان به بسته بندی وسایل ارزشمند و قیمتی باشد
طلا، جواهرات، زیورآلات، اوراق بهادار، کارت های شناسایی، اسناد مالکیتی، کیف پول، کارت های اعتباری و …، همگی باید در بسته بندی های مناسب قرار بگیرند تا آسیبی به آنها نرسد. جواهرات را به صورت تک در داخل سلفون یا پلاستیک بپیچید تا روی همدیگر خش نیندازند. سپس همه بسته بندی های کوچک را در یک جعبه بزرگ تر قرار دهید.
بهتر است این اقلام ارزشمند را به باربری نسپارید و به وسیله ماشین سواری خودتان جابجا کنید.
ساماندهی یخچال در زمان اسباب کشی
یخچال و فریزر را روز قبل از اسباب کشی از برق بکشید و تمام وسایل آنها را خالی کنید. گوشت، سبزیجات، میوه جات و خوراکی هایی که حتماً باید در یخچال باشند را در یخچال یک نفر از فامیل یا همسایگان جدید خود به امانت بسپارید.
از یک هفته پیش از اسباب کشی، خرید مواد غذایی را متوقف کنید. تمامی خواربار خشک مثل حبوبات، برنج و سایر چاشنی های خشک را نیز در بسته بندی های مناسب قرار دهید.
به وسایل اتاق کودک اهمیت دهید
پیشنهاد می کنیم یکی از نخستین اتاق هایی که اقدام به چیدمان وسایل آن کنید، اتاق کودک باشد. بدین ترتیب کودک سرگرم چیدمان و بازی با وسایل خود می شود و مزاحمت کم تری برای کارهای مهم تر شما خواهد داشت.
لوازم سرویس های بهداشتی را در بسته بندی های ضروری قرار دهید
لوازم مورد نیاز در سرویس های بهداشتی، ضروری ترین لوازمی هستند که باید در بسته بندی های مشخص نگهداری شوند. فراموش نکنید که شما در نخستین روز اسباب کشی نیاز به سرویس بهداشتی و استحمام خواهید داشت. بنابراین لوازم مورد نیاز برای این کارها را در بسته بندی های جداگانه و ضروری قرار دهید.
از فیش های ورودی و خروجی وسایل الکترونیکی عکس بگیرید
پیش از جدا کردن سیم کشی ها و کشیدن فیش های پشت تلویزیون و سایر لوازم صوتی و تصویری، از آنها عکس بگیرید تا زمان نصب دوباره آنها مشکلی با ترتیب سیم کشی ها نداشته باشید و خیلی سریع به تنظیمات قبلی برسید.
از بسته بندی مبلمان غافل نشوید
سرویس مبلمان از هر جنسی که باشند، در معرض آسیب های بزرگی قرار دارند. چون پایه های چوبی و رویه های فوم یا چرمی آنها به راحتی خش می افتند یا پاره می شوند و از این گذشته خود مبلمان می توانند یک تهدید جدی برای وسایل و کارتن های کوچک تر باشند. بنابراین مبلمان را پس از تمیز کردن، با استفاده از پتو، نایلون های حباب دار، کارتن، روزنامه باطله و … بسته بندی کنید و با چسب پهن محکم بپیچید.
سخن پایانی
برنامه ریزی در هر کاری باعث افزایش نظم و کاهش استرس در انجام آن کار می شود. یکی از مهم ترین فعالیت های گروهی و خانوادگی که می تواند در کمال برنامه ریزی و نظم، به یک نتیجه و برون داد خوبی برسد، اسباب کشی است. شرکت خدمات باربری سریع بار ، به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در زمینه باربری حرفه ای، حاصل سال ها تجربه خود از فعالیت در حوزه های مختلف مسکونی و اداری را در قالب این مقاله در اختیار شما قرار داد تا در سایه یک برنامه ریزی برای اسباب کشی بی دردسر و بدون خسارت را پشت سر بگذارید. ما اسباب کشی های شما را خاطره می کنیم.